SendMessage

Het opgegeven bericht verzendt de SendMessage functie naar een venster of windows. De functie roept de procedure venster voor het opgegeven venster en retourneert geen totdat het venster procedure heeft het bericht verwerkt. De PostMessage -functie, in tegenstelling posten van een bericht van een thread berichtenwachtrij en return onmiddellijk.

LRESULT SendMessage) HWND  hWnd, / / verwerken van bestemming vensterUINTMsg, / / bericht te sturenWPARAMwParam, / / eerste bericht parameterLPARAMlParam / / tweede bericht parameter);
 

Parameters

hWnd
Ingang naar het venster waarvan procedure venster wordt het bericht. Als deze parameter HWND_BROADCAST is, wordt het bericht naar alle vensters op het hoogste niveau in het systeem, inclusief handicap of onzichtbare unowned windows, overlappende vensters, en pop-upvensters; maar het bericht niet verzonden naar kind windows.
Msg
Hiermee geeft u het bericht moet worden verzonden.
wParam
Hiermee geeft u extra message-specifieke informatie.
lParam
Hiermee geeft u extra message-specifieke informatie.

Retourwaarden

De retourwaarde geeft het resultaat van de verwerking van berichten en hangt af van de boodschap.

Opmerkingen

Toepassingen die moeten communiceren met behulp van HWND_BROADCAST moeten de functie RegisterWindowMessage gebruiken voor het verkrijgen van een unieke bericht voor bepaalde communicatie.

Als het opgegeven venster is gemaakt door de aanroepende thread, het venster procedure heet onmiddellijk als een subroutine. Als het opgegeven venster is gemaakt door een andere thread, het systeem schakelt over naar die draad en roept de procedure passende venster. Berichten die worden verzonden tussen threads worden verwerkt alleen wanneer de ontvangende draad bericht ophalen code uitgevoerd. De verzendende draad is geblokkeerd totdat de ontvangende thread het bericht verwerkt.

Windows CE: Windows CE ondersteunt niet alle de berichten de desktop Windows-platforms ondersteunen. Voordat u SendMessage, Controleer of het bericht dat u verzendt wordt ondersteund.

Syntaxisinfo

nbsp;áWindows &NT: versie 3.1 of hoger vereist.
Windows:Windows 95 of hoger vereist.
Windows CE:Versie 1.0 of hoger vereist.
Header:Verklaard in winuser.h.
Bibliotheek importeren:User32.lib gebruiken.
Unicode:Ge´mplementeerd als Unicode en ANSI-versies van Windows NT.

Zie ook

Berichten en bericht wachtrijen overzicht, bericht en bericht wachtrij functies, InSendMessage, PostMessage, RegisterWindowMessage, SendDlgItemMessage

Index