Venster Procedure

Een venster procedure is een functie die ontvangt en verwerkt alle berichten die worden verzonden naar het venster. Elke klasse venster is een venster procedure, en elk venster met die klasse gemaakt die dezelfde venster procedure gebruikt om te reageren op berichten.

Het systeem stuurt een bericht naar een venster procedure door de berichtgegevens te geven als argumenten aan de procedure. Het venster procedure voert vervolgens een passende maatregelen voor het bericht; het controleert of de bericht-id en, tijdens de verwerking van het bericht, gebruikt de informatie die is opgegeven door de parameters van het bericht.

Een venster procedure worden meestal niet een bericht genegeerd. Als het een bericht niet verwerkt, moet het signaal terug naar het systeem voor standaard verwerking. Het venster procedure doet dit door het aanroepen van de functie DefWindowProc , die een standaardactie uitvoert en een bericht als resultaat. Het venster procedure moet retourneert deze waarde als resultaat van haar eigen bericht. Meeste venster procedures slechts een paar berichten verwerken en doorgeven van de anderen aan bij het systeem door te bellen DefWindowProc.

Omdat een venster procedure wordt gedeeld door alle vensters die behoren tot dezelfde klasse, kan het verwerken berichten voor diverse verschillende vensters. Om te identificeren de specifieke venster be´nvloed door het bericht, kunt een venster procedure onderzoeken de vensteringang doorgegeven met een bericht. Zie voor meer informatie over procedures voor venster, Venster Procedures.