Eigenaar getekende keuzelijsten

Een toepassing kan een keuzelijst eigenaar getekende verantwoordelijkheid te nemen voor het schilderen van lijstitems maken. Het bovenliggende venster of een dialoogvenster vak van een eigenaar getekende keuzelijst (de eigenaar) ontvangt WM_DRAWITEM berichten wanneer een gedeelte van de keuzelijst moet worden geschilderd. Een eigenaar getekende keuzelijst kunt lijst informatie andere dan, of in aanvulling op tekenreeksen.

De eigenaar van een eigenaar getekende keuzelijst moet verwerken het WM_DRAWITEM bericht. Dit bericht wordt verzonden wanneer een gedeelte van de keuzelijst moet worden getekend. De eigenaar moet mogelijk andere berichten, afhankelijk van de stijlen voor de keuzelijst opgegeven verwerken.

Een toepassing kan een eigenaar getekende keuzelijst maken door op te geven van de LBS_OWNERDRAWFIXED of LBS_OWNERDRAWVARIABLE-stijl. Als alle lijstitems in de keuzelijst dezelfde hoogte, zoals tekenreeksen of pictogrammen zijn, kan een toepassing de LBS_OWNERDRAWFIXED stijl. Als lijstitems van verschillende hoogte, bitmaps van verschillende grootte zijn, bijvoorbeeld kan een toepassing gebruiken de LBS_OWNERDRAWVARIABLE stijl.

De eigenaar van een eigenaar getekende keuzelijst kan verwerken een WM_MEASUREITEM bericht de afmetingen van de items in de lijst opgeven. Als de toepassing wordt gemaakt van de keuzelijst met behulp van de LBS_OWNERDRAWFIXED stijl, verzendt het systeem het WM_MEASUREITEM bericht slechts eenmaal. De afmetingen die is opgegeven door de eigenaar worden gebruikt voor alle items in de lijst. Als de LBS_OWNERDRAWVARIABLE stijl wordt gebruikt, signaal het systeem een WM_MEASUREITEM voor elk item in de lijst aan de keuzelijst toegevoegd. De eigenaar kan bepalen of de hoogte van een item in de lijst instellen op elk gewenst moment met behulp van de lB_GETITEMHEIGHT en lB_SETITEMHEIGHT berichten, respectievelijk.

Als de gegevens in een keuzelijst die door de eigenaar getekende tekst bevat, kunt een toepassing bijhouden van de tekst voor elk item in de lijst door op te geven van de LBS_HASSTRINGS stijl. Keuzelijsten met de stijl LBS_SORT zijn gesorteerd op basis van deze tekst. Als een keuzelijst is gesorteerd, maar niet van de LBS_HASSTRINGS stijl, moet de eigenaar verwerken het WM_COMPAREITEM bericht.

In een keuzelijst die door de eigenaar getekende, moet de eigenaar bijhouden van items in de lijst met informatie andere dan naast of in tekst. Een handige manier om dit te doen is het redden van de greep de informatie als item gegevens met behulp van het LB_SETITEMDATA bericht. Om vrij gegevensobjecten die zijn gekoppeld aan items in een keuzelijst, kan de eigenaar het bericht WM_DELETEITEM verwerken.

Zie voor een voorbeeld van een door de eigenaar getekende keuzelijst, een keuzelijst Owner-Drawn maken.

Index