LB_SELECTSTRING

Een toepassing verzendt een bericht van de LB_SELECTSTRING om te zoeken een keuzelijst voor een item dat met de tekens in een opgegeven tekenreeks begint. Als er een overeenkomend object is gevonden, wordt het item geselecteerd.

LB_SELECTSTRING wParam = (WPARAM) indexStart;        / / punt vóór begin van zoek lParam = (LPARAM) (LPCTSTR) lpszFind;  / / adres van zoekreeks 
 

Parameters

indexStart
Waarde van wParam. Hiermee geeft u de op nul gebaseerde index van het item voor het eerste item moet worden gezocht. Als de zoekbewerking de onderkant van de keuzelijst bereikt, blijft het vanaf de bovenkant van de keuzelijst terug naar het item dat wordt opgegeven door de parameter indexStart . Als indexStart –1 is, wordt het gehele lijst doorzocht vanaf het begin.

Windows 95 en Windows 98: De parameter wParam is beperkt tot 16-bits waarden. Dit betekent keuzelijsten kunnen niet meer dan 32.767 objecten bevatten. Hoewel het aantal items beperkt is, wordt de totale grootte in bytes van de items in een keuzelijst alleen beperkt door beschikbaar geheugen.

lpszFind
Waarde van lParam. Verwijzing naar de op null eindigende tekenreeks met het voorvoegsel om te zoeken naar. Het zoeken is geval onafhankelijk, waardoor deze tekenreeks kan elke combinatie van hoofdletters en kleine letters bevatten.

Retourwaarden

Als de zoekactie resultaat oplevert, is de geretourneerde waarde de index van het geselecteerde item. Als de zoekopdracht mislukt, de retourwaarde is LB_ERR en de huidige selectie wordt niet gewijzigd.

Opmerkingen

De keuzelijst wordt verschoven, indien nodig, om het geselecteerde item in de weergave.

Gebruik dit bericht niet met een keuzelijst die de stijl van LBS_MULTIPLESEL heeft.

Een item is geselecteerd, alleen als de eerste tekens van het startpunt overeenkomen met de tekens in de tekenreeks die wordt opgegeven door de parameter lpszFind.

Als u de keuzelijst met invoervak met een eigenaar getekende stijl maken maar zonder de LBS_HASSTRINGS stijl, dit bericht de index van het item waarvan de lange waarde geeft (geleverd in de parameter lParam van het bericht LB_ADDSTRING of LB_INSERTSTRING) komt overeen met de waarde die is opgegeven als de parameter lParam van LB_SELECTSTRING.

Syntaxisinfo

nbsp; Windows &NT: versie 3.1 of hoger vereist.
Windows:Windows 95 of hoger vereist.
Windows CE:Versie 1.0 of hoger vereist.
Header:Verklaard in winuser.h.

Zie ook

Lijst vakken overzicht, lijst vak berichten, LB_ADDSTRING, LB_FINDSTRING, LB_INSERTSTRING

Index