LB_GETTEXTLEN

Een toepassing verzendt een bericht van de LB_GETTEXTLEN voor het ophalen van de lengte van een string in een keuzelijst.

LB_GETTEXTLEN wParam = index (WPARAM);    / / index lParam, punt = 0;                 / / niet gebruikt; moet nul zijn 
 

Parameters

index
Waarde van wParam. Hiermee geeft u de op nul gebaseerde index van de string.

Windows 95 en Windows 98: De parameter wParam is beperkt tot 16-bits waarden. Dit betekent keuzelijsten kunnen niet meer dan 32.767 objecten bevatten. Hoewel het aantal items beperkt is, wordt de totale grootte in bytes van de items in een keuzelijst alleen beperkt door beschikbaar geheugen.

Retourwaarden

De retourwaarde is de lengte van de tekenreeks, in tekens, met uitzondering van het afsluitende null-teken. Onder bepaalde voorwaarden, kan deze waarde daadwerkelijk worden groter is dan de lengte van de tekst. Voor meer informatie, zie de volgende sectie opmerkingen.

Als de index -parameter niet een geldige index specificeert, is de retourwaarde LB_ERR.

Opmerkingen

Onder bepaalde voorwaarden is de geretourneerde waarde groter dan de werkelijke lengte van de tekst. Dit gebeurt met bepaalde mengsels van ANSI en Unicode, en is te wijten aan het besturingssysteem waardoor voor het mogelijke bestaan van double-byte character set (DBCS) tekens in de tekst. De geretourneerde waarde, echter, zal altijd worden ten minste zo groot is als de werkelijke lengte van de tekst; je kan dus altijd gebruiken om te begeleiden buffertoewijzing. Dit probleem kan optreden wanneer een toepassing maakt gebruik van zowel ANSI functies en gemeenschappelijke dialogen, die gebruikmaken van Unicode.

Gebruik om te verkrijgen de exacte lengte van de tekst, de berichten WM_GETTEXT, LB_GETTEXT of CB_GETLBTEXT, of de GetWindowText -functie.

Syntaxisinfo

nbsp; Windows &NT: versie 3.1 of hoger vereist.
Windows:Windows 95 of hoger vereist.
Windows CE:Versie 1.0 of hoger vereist.
Header:Verklaard in winuser.h.

Zie ook

Lijst vakken overzicht, lijst vak berichten, CB_GETLBTEXT, GetWindowText, LB_GETTEXT, WM_GETTEXT

Index