VkKeyScanEx

De VkKeyScanEx functie vertaalt een teken naar de bijbehorende virtuele-toonsoort wetboek en verschuiving staat. De functie vertaalt het teken met behulp van de invoertaal en de fysieke toetsenbordindeling geïdentificeerd door het gegeven toetsenbord lay-out handvat.

Korte VkKeyScanEx) TCHAR  ch, / / karakter te vertalenHKLdwhkl / / toetsenbord lay-out handvat);
 

Parameters

ch
Hiermee geeft u het teken worden vertaald in een virtuele-sleutel code.
dwhkl
Ingang naar de toetsenbord lay-out te gebruiken om te vertalen van het teken. Deze parameter kan worden op een toetsenbord lay-out greep eerder geretourneerd door de functie LoadKeyboardLayout.

Retourwaarden

Als de functie slaagt, de lage-orde byte van de resulterende waarde bevat de virtuele-sleutel code en de eersterangs byte bevat de verschuiving staat, die kan bestaan uit een combinatie van de volgende vlag bits.

Bits Betekenis
1 Beide shift-toets is ingedrukt.
2 Beide CTRL-toets is ingedrukt.
4 Beide ALT-toets is ingedrukt.
8 De Hankaku-toets is ingedrukt
16 Gereserveerd (gedefinieerd door het stuurprogramma voor het toetsenbord lay-out).
32 Gereserveerd (gedefinieerd door het stuurprogramma voor het toetsenbord lay-out).

Als de functie geen sleutel dat naar de doorgegeven tekencode zoekt vertaalt, bevatten zowel de lage-orde en eersterangs bytes –1.

Opmerkingen

Voor toetsenbordindelingen die de alt-toets rechts als een shift-toets (bijvoorbeeld de Franse toetsenbordindeling gebruiken), wordt de verschuiving staat vertegenwoordigd door de waarde 6, omdat de rechter alt-toets intern in ctrl + alt omgezet wordt.

Vertalingen voor het numerieke toetsenblok (VK_NUMPAD0 via VK_DIVIDE) worden genegeerd. Deze functie is bedoeld om toetsaanslagen uit de belangrijkste toetsenbord sectie alleen tekens worden omgezet. Bijvoorbeeld is het teken "7" vertaald in VK_7, niet VK_NUMPAD7.

VkKeyScanEx wordt gebruikt door toepassingen die tekens met behulp van de WM_KEYUP en WM_KEYDOWN-berichten versturen.

Syntaxisinfo

nbsp; Windows &NT: versie 4.0 of hoger vereist.
Windows:Windows 95 of hoger vereist.
Windows CE:Niet-ondersteunde.
Header:Verklaard in winuser.h.
Bibliotheek importeren:User32.lib gebruiken.
Unicode:Geïmplementeerd als Unicode en ANSI-versies van Windows NT.

Zie ook

Toetsenbord Input overzicht, toetsenbord Input functies, GetAsyncKeyState, GetKeyboardState, GetKeyNameText, GetKeyState, LoadKeyboardLayout, SetKeyboardState, ToAsciiEx

Index