Systeem en overige toetsaanslagen

Het systeem maakt een onderscheid tussen systeem toetsaanslagen en overige toetsaanslagen. Systeem toetsaanslagen produceren toetsaanslag systeemberichten, WM_SYSKEYDOWN en WM_SYSKEYUP. Overige toetsaanslagen produceren overige toetsaanslag berichten, WM_KEYDOWN en WM_KEYUP.

Als uw venster procedure een systeem toetsaanslag bericht verwerken moet, zorg ervoor dat na het verwerken van de berichten de procedure aan de functie DefWindowProc doorgegeven . Anders, alle systeem operaties met betrekking tot de alt-toets wordt uitgeschakeld wanneer het venster de focus van het toetsenbord heeft. Dat wil zeggen, zal niet de gebruiker zitten kundig voor toegang tot menu's of systeemmenu van het venster, of gebruik de alt + esc of de toetsencombinatie alt + tab om een ander venster te activeren.

Toetsaanslag systeemberichten zijn hoofdzakelijk voor gebruik door het systeem in plaats van door een toepassing. Het systeem gebruikt hen kunnen bieden zijn ingebouwde toetsenbord interface aan menu's en kan de gebruiker om te bepalen welk venster actief is. Toetsaanslag systeemberichten worden gegenereerd wanneer de gebruiker typt een sleutel in combinatie met de alt-toets, of wanneer de gebruiker typt en geen venster heeft de focus van het toetsenbord (bijvoorbeeld wanneer de actieve toepassing wordt geminimaliseerd). In dit geval, zijn de berichten gepost naar de berichtenwachtrij gekoppeld aan het actieve venster.

Overige toetsaanslag berichten zijn voor gebruik door toepassingsvensters; de DefWindowProc functie doet niets met hen. Een venster procedure kunt alle overige toetsaanslag berichten die niet hoeft negeren.

Index