Pictogramgrootte

Het systeem maakt gebruik van vier pictogramformaten: klein systeem, systeem groot, shell klein, en grote shell.

Het systeem klein pictogram wordt weergegeven in de titelbalk van het venster. Als u de grootte van het kleine pictogram van systeem, start de Display control panel applet, klikt u op het tabblad vormgeving , Bijschrift knoppen selecteren in de lijst Item , dan het veld grootte ingesteld. Voor het ophalen van de grootte van het pictogram van het kleine, bel de GetSystemMetrics functie met SM_CXSMICON en SM_CYSMICON.

Het systeem grote pictogram wordt voornamelijk gebruikt door toepassingen, maar het wordt ook weergegeven in het dialoogvenster Alt + Tab. De CreateIconFromResource, DrawIcon, ExtractAssociatedIcon, ExtractIcon, ExtractIconExen LoadIcon functies alle systeem grote pictogrammen gebruiken. De grootte van het systeem grote pictogram wordt gedefinieerd door het videostuurprogramma, dus het kan niet worden gewijzigd. U kunt de grootte van het systeem grote pictogram ophalen door te bellen GetSystemMetrics met SM_CXICON en SM_CYICON.

De CreateIcon, CreateIconFromResourceEx, CreateIconIndirect, en SHGetFileInfo functies kunnen worden gebruikt om te werken met pictogrammen in andere dan systeem grote maten.

Het kleine pictogram shell wordt gebruikt in de Windows Verkenner en de gemeenschappelijke dialogen. Dit standaard op dit moment de kleine grootte van systeem. Gebruik voor het ophalen van de grootte van het kleine pictogram van shell, de SHGetFileInfo functie met SHGFI_SHELLICONSIZE | SHGFI_SMALLICON om op te halen een handvat aan de systeem afbeelding lijst, dan de ImageList_GetIconSize functie om de pictogramgrootte.

De shell groot pictogram wordt op het bureaublad gebruikt. De grootte van het grote pictogram wilt wijzigen, start de Display control panel applet, klikt u op het tabblad vormgeving , selecteer pictogram in de lijst Item , dan stelt de grootte veld (deze grootte wordt opgeslagen in het register, onder HKEY_CURRENT_USER Panel, Desktop\WindowMetrics\Shell pictogramgrootte). U moet ook klikken op de Plus! tab en schakel het selectievakje grote pictogrammen gebruiken . Gebruik voor het ophalen van de grootte van de shell groot pictogram, de SHGetFileInfo functie met SHGFI_SHELLICONSIZE om op te halen een handvat aan de systeem afbeelding lijst, dan de ImageList_GetIconSize functie om de pictogramgrootte.

Het menu Start gebruikt shell kleine pictogrammen of grote pictogrammen shell, afhankelijk van of het selectievakje grote pictogrammen gebruiken is geselecteerd.

Uw toepassing moet leveren groepen van pictogramafbeeldingen in de volgende maten:

Wanneer de structuur van de WNDCLASSEX moet worden gebruikt bij het registreren van uw klasse venster te vullen, de hIcon lid instelt op het pictogram 32 x 32 en lid van de hIconSm naar het pictogram van 16 x 16. Zie voor meer informatie over de klasse pictogrammen, Klasse pictogrammen.

Index