Over besturingselementen bewerken

Een edit-besturingselement is geselecteerd en de input focus krijgt wanneer een gebruiker met de muis erin klikt of op de tab-toets drukt. Nadat het is geselecteerd, geeft het besturingselement voor bewerking zijn tekst (indien aanwezig) en een knipperende caret die de invoegpositie aangeeft. De gebruiker kan vervolgens het invoeren van tekst, de invoegpositie of selecteer tekst om te worden verplaatst of verwijderd met behulp van het toetsenbord of de muis. Een edit-besturingselement kunt meldingen verzenden naar zijn bovenliggende venster in de vorm van WM_COMMAND berichten. Zie voor meer informatie over berichten van een edit-besturingselement, Besturingsberichten kennisgeving bewerken. Een bovenliggend venster kan berichten verzenden naar een edit-besturingselement in een dialoogvenster door het aanroepen van de functie SendDlgItemMessage . Elk van de berichten verzonden naar besturingselementen bewerken die zijn besproken in dit overzicht.

Het systeem biedt zowel één regel bewerken besturingselementen (ergens SLEs genoemd) en multiline besturingselementen (ook wel MLEs genoemd). Bewerken besturingselementen behoren tot de klasse venster bewerken.

Een keuzelijst met invoervak is een besturingselement dat veel van de functionaliteit van een invoervak en een keuzelijst combineert. De huidige selectie in het besturingselement bewerken weergegeven in een keuzelijst met invoervak, en de keuzelijst presenteert opties die een gebruiker kan selecteren. Zie voor meer informatie over keuzelijsten met invoervakken, Keuzelijsten met invoervakken.

Vele ontwikkelaars gebruiken de dialoogvensters geboden in de common dialog box library (COMDLG32.DLL) uit te voeren taken die anders zou kunnen vereisen aangepaste besturingselementen bewerken. Zie voor informatie over algemene dialoogvensters, Common Dialog Box Library.

Index