Sjablonen in geheugen

Een dialoogvenster vak sjabloon in het geheugen bestaat uit een header die wordt beschreven van het dialoogvenster, gevolgd door een of meer extra blokken gegevens die elk van de besturingselementen in het dialoogvenster beschrijven. De sjabloon kunt gebruiken de standaard opmaak of de uitgebreide indeling. In een standaard template is de koptekst een DLGTEMPLATE structuur gevolgd door extra arrays van variabele lengte. De gegevens voor elk besturingselement bestaat uit een structuur van DLGITEMTEMPLATE gevolgd door extra arrays van variabele lengte. In een uitgebreide dialoogvenster vak sjabloon, de kop de indeling DLGTEMPLATEEX gebruikt en de definities van de controle de notatie DLGITEMTEMPLATEEX gebruiken.

Onderscheid maken tussen een standaard template en een uitgebreide sjabloon, controleren de eerste 16-bits van een dialoogvenster vak sjabloon. In een uitgebreide sjabloon is het eerste woord 0xFFFF; elke andere waarde geeft aan een standaard template.

Als u een dialoogvenster sjabloon in het geheugen maakt, moet u ervoor zorgen dat elk van de controle van het DLGITEMTEMPLATE of DLGITEMTEMPLATEEX definities worden uitgelijnd op DWORD grenzen. Bovendien moeten alle gegevens voor het aanmaken die de definitie van een besturingselement volgt op een DWORD grens worden uitgelijnd. Alle van de andere arrays van variabele lengte in een dialoogvenster vak sjabloon moet worden uitgelijnd op woordgrenzen.

De sjabloon Header

In zowel de standaard en uitgebreide sjablonen voor dialoogvensters bevat de kop de volgende algemene informatie:

In een uitgebreide sjabloon geeft de header DLGTEMPLATEEX ook de volgende aanvullende informatie:

De controle-definities

Na de sjabloon header is een of meer controle definities die de besturingselementen van het dialoogvenster beschrijven. In zowel standaard en uitgebreide sjablonen gebruikt heeft het dialoogvenster vak Koptekst een lid dat het nummer van het besturingselement definities in de sjabloon aangeeft. In een standaard template bestaat elke controle definitie uit een structuur van DLGITEMTEMPLATE gevolgd door extra arrays van variabele lengte. In een uitgebreide sjabloon, de definities van de controle de notatie DLGITEMTEMPLATEEX gebruiken.

In zowel de standaard en uitgebreide sjablonen omvat de controle definitie de volgende informatie:

Hiermee geeft u in een uitgebreide sjabloon, de controle definitie ook aan een help-context-id die het besturingselement identificeert wanneer het systeem verzendt een WM_HELP bericht.

Index