Keuzerondjes en selectievakjes

Dialoogvensters kunnen keuzerondjes en selectievakjes de gebruiker laten kiezen uit een lijst met opties. Keuzerondjes de gebruiker laten kiezen uit elkaar uitsluitende opties; selectievakjes laat de gebruiker een combinatie van opties kiezen.

Het dialoogvenster vak procedure kan de beginstatus van het selectievakje met behulp van de functie CheckDlgButton , die wordt ingesteld of wordt het selectievakje uitgeschakeld. Voor keuzerondjes in een groep van elkaar uitsluitende radio knoppen, het dialoogvenster vak procedure de CheckRadioButton functie kunt instellen van het juiste keuzerondje en eventuele andere radio knop automatisch wissen.

Voordat een dialoogvenster wordt beŽindigd, kan het dialoogvenster vak procedure de status van elk keuzerondje en selectievakje controleren met behulp van de functie IsDlgButtonChecked , die resulteert in de huidige status van de knop. Een dialoogvenster meestal slaat deze informatie voor het initialiseren van de knoppen de volgende keer dat het wordt gemaakt in het dialoogvenster.

Index