Controle-kleur berichten

Besturingselementen en het systeem kunnen controle-kleur berichten verzenden wanneer ze de dialoogvenster vak procedure om te schilderen van de achtergrond van een besturingselement of andere venster willen met behulp van een specifieke borstel en kleuren. Dit kan nuttig zijn wanneer toepassingen de standaardkleuren gebruikt in dialoogvensters en hun besturingselementen overschrijven. Volgende zijn de berichten van de controle-kleur, die hebben vervangen het WM_CTLCOLOR bericht.

WM_CTLCOLORBTN
WM_CTLCOLORDLG
WM_CTLCOLOREDIT
WM_CTLCOLORLISTBOX
WM_CTLCOLORMSGBOX
WM_CTLCOLORSCROLLBAR
WM_CTLCOLORSTATIC

Een besturingselement signaal een controle-kleur aan het dialoogvenster vak procedure net voordat het schildert een eigen achtergrond. Het bericht kan de procedure die borstel te gebruiken en instellen van de achtergrond en voorgrond kleuren opgeven. De procedure geeft u een borstel door de borstel greep terug. Voor het instellen van de achtergrond en voorgrond kleuren, gebruikt de procedure de SetBkColor en SetTextColor functies met van het besturingselement weergegeven device-context. De controle-kleur bericht een handvat van de display device-context wordt doorgegeven aan de procedure in van het bericht wParam parameter.

Het systeem stuurt een WM_CTLCOLORDLG-bericht naar het dialoogvenster vak procedure als de procedure niet het WM_ERASEBKGND bericht verwerkt. De klasse box vooraf gedefinieerde dialoogvenster hoeft niet een klasse achtergrond borstel, zodat dit bericht de procedure een eigen achtergrond definiŽren laat zonder de code de werkzaamheden uit te voeren op te nemen.

In ieder geval, wanneer een dialoogvenster vak procedure een controle-kleur bericht niet verwerkt, het systeem gebruikt een penseel met de standaard vensterkleur om te schilderen van de achtergrond voor alle besturingselementen en vensters behalve schuifbalken. Een toepassing de standaard vensterkleur kunt ophalen door het passeren van de waarde van de COLOR_WINDOW aan de de functie GetSysColor . Terwijl de achtergrond is geschilderd, is de voorgrondkleur voor de display device-context ingesteld op de standaard tekstkleur (COLOR_WINDOWTEXT). Voor schuifbalken, het systeem maakt gebruik van een borstel met de scroll bar standaardkleur (COLOR_SCROLLBAR). In dit geval, de achtergrond en voorgrond kleuren voor de display device-context zijn ingesteld op wit en zwart, respectievelijk.

Index