Dialoogvenster vak sjabloon

Een dialoogvenster vak sjabloon is binaire gegevens waarmee het dialoogvenster, definiŽren de hoogte, breedte, stijl en de besturingselementen hierin worden beschreven. Een dialoogvenster maken, het systeem of een dialoogvenster vak sjabloon ladingen van de bronnen in het uitvoerbare bestand van de toepassing of wordt de sjabloon doorgegeven aan het in het globale geheugen door de toepassing gebruikt. In beide gevallen moet de toepassing een sjabloon opgeven bij het maken van een dialoogvenster.

Maakt een ontwikkelaar sjabloon middelen met behulp van een resource compiler of een dialoogvenster vak editor. Een resource compiler converteert een tekstbeschrijving in een binaire resource, en een dialoogvenster vak editor slaat een dialoogvenster interactief gebouwd als een binaire resource.

Opmerki&ngnbsp;†Een uitleg van hoe sjabloon resources maken en deze toevoegen aan het uitvoerbare bestand van de toepassing valt buiten het bestek van dit overzicht. Zie de documentatie bij uw toepassing ontwikkelprogramma's voor meer informatie over het maken van de sjabloon middelen en ze naar een uitvoerbaar bestand toe te voegen,.

Een dialoogvenster maken zonder te gebruiken sjabloon middelen, moet u een sjabloon in het geheugen maken en doorgeven aan de functie CreateDialogIndirectParam of DialogBoxIndirectParam , of aan de macro CreateDialogIndirect of DialogBoxIndirect.

Een dialoogvenster vak sjabloon in het geheugen bestaat uit een header die wordt beschreven van het dialoogvenster, gevolgd door een of meer extra blokken gegevens die elk van de besturingselementen in het dialoogvenster beschrijven. De sjabloon kunt gebruiken de standaard opmaak of de uitgebreide indeling. In een standaard template is de kop een DLGTEMPLATE structuur gevolgd door extra arrays van variabele lengte; en de gegevens voor elk besturingselement bestaat uit een structuur van DLGITEMTEMPLATE gevolgd door extra arrays van variabele lengte. In een uitgebreide dialoogvenster vak sjabloon, de kop de indeling DLGTEMPLATEEX gebruikt en de definities van de controle de notatie DLGITEMTEMPLATEEX gebruiken.

U kunt een sjabloon geheugen maken door een object global geheugen toewijzing en vullen met de standaard of uitgebreide koptekst en controle definities. Een geheugen sjabloon is identiek in vorm en inhoud aan een sjabloon resource. Vele toepassingen die gebruikmaken van geheugen sjablonen eerst de LoadResource functie gebruiken om een resource sjabloon laden in het geheugen, wijzig de geladen resource om een nieuwe geheugen-sjabloon te maken. Zie voor meer informatie over het maken van een dialoogvenster vak sjabloon in geheugen, sjablonen in geheugen.

De volgende secties beschrijven de stijlen, metingen en andere waarden gebruikt in een dialoogvenster vak sjabloon.

Index