Dialoogvenster vak metingen

Elke dialoogvenster vak sjabloon bevat metingen die opgeeft van de positie, breedte en hoogte van het dialoogvenster en de besturingselementen hierin. Deze metingen zijn apparaat onafhankelijke, zodat een toepassing een enkele sjabloon gebruiken kan te maken voor alle soorten weergaveapparaten hetzelfde dialoogvenster. Dit zorgt ervoor dat een dialoogvenster de dezelfde proporties en verschijning op alle schermen ondanks verschillende resoluties en hoogte-breedteverhoudingen tussen schermen hebben zal.

De metingen in een dialoogvenster vak sjabloon worden gegeven in het dialoogvenster sjabloon eenheden. Gebruik de functie MapDialogRect , waarmee rekening wordt gehouden met het lettertype dat wordt gebruikt door het dialoogvenster en een rechthoek van dialoogvenster sjabloon eenheden correct converteert naar pixels wilt converteren metingen van dialoogvenster sjabloon eenheden naar scherm eenheden (pixels). Voor dialoogvensters die gebruikmaken van het systeemlettertype, kunt de functie GetDialogBaseUnits berekeningen uit te voeren de conversie jezelf gebruikt, u met behulp van MapDialogRect is eenvoudiger.

De sjabloon moet de initiŰle co÷rdinaten van de linkerbovenhoek van het dialoogvenster opgeven. De co÷rdinaten zijn meestal relatief ten opzichte van de linkerbovenhoek van het clientgebied van het venster van de eigenaar. Wanneer de sjabloon de stijl van DS_ABSALIGN geeft of het dialoogvenster geen eigenaar heeft, is de positie relatief ten opzichte van de linkerbovenhoek van het scherm. Het systeem wordt deze eerste positie ingesteld bij het maken van het dialoogvenster, maar toestaat een toepassing om de positie voordat het wordt weergegeven in het dialoogvenster aanpassen. Bijvoorbeeld kunt een toepassing ophalen van de afmetingen van het venster van de eigenaar, een nieuwe positie die centra van het dialoogvenster in het venster eigenaar berekenen en vervolgens de positie instellen met behulp van de functie SetWindowPos.

De sjabloon moet een dialoogvenster vak Breedte en hoogte die niet hoger is dan de breedte en hoogte van het scherm en zorgt ervoor dat alle besturingselementen binnen het clientgebied van het dialoogvenster opgeven. Hoewel het systeem een dialoogvenster toelaat te zijn van elke grootte, maken een die te klein of te groot kunt voorkomen dat de gebruiker van het verstrekken van input, waardoor de doelstelling van het dialoogvenster. Veel toepassingen gebruiken meer dan ÚÚn dialoogvenster wanneer er een groot aantal besturingselementen. In dergelijke gevallen bevat het eerste dialoogvenster meestal een of meer knoppen die de gebruiker kiezen kan om het volgende dialoogvenster weer te geven.

Index