Vooraf gedefinieerde controles

Het systeem biedt verschillende vooraf gedefinieerde venster klassen voor besturingselementen. Besturingselementen die behoren tot deze venster klassen zijn vooraf gedefinieerde besturingselementengenoemd. Door de juiste venster klassenaam opgeven in de CreateWindowEx functie of het dialoogvenster vak sjabloon maakt een toepassing een vooraf gedefinieerde controle van een bepaald type. De volgende zijn de vooraf gedefinieerde venster klassen.

Naam Beschrijving
KNOP Knop besturingselementen gemaakt. Deze besturingselementen kennis meestal het bovenliggende venster wanneer de gebruiker het besturingselement kiest. Voor meer informatie, Zie knoppen.
COMBOBOX Keuzelijst met invoervak maakt vakken. Deze besturingselementen zijn een combinatie van keuzelijsten en besturingselementen, latend de gebruiker kiezen en items bewerken. Zie voor meer informatie, Keuzelijsten met invoervakken.
BEWERKEN Bewerken besturingselementen gemaakt. Deze besturingselementen laat de gebruiker weergeven en bewerken van tekst. Voor meer informatie, Zie Besturingselementen bewerken.
LISTBOX Met keuzelijsten wordt gemaakt. Deze besturingselementen weergeven een lijst waarin de gebruiker een of meer items kan selecteren. Zie voor meer informatie, Keuzelijsten.
RichEdit Rich Edit versie 1.0 besturingselementen gemaakt. Deze besturingselementen laat de gebruiker weergave en bewerken van tekst met teken- en alinea-opmaak en ingesloten COM-objecten kunnen bevatten. Voor meer informatie, Zie Besturingselementen van RTF bewerken.
RICHEDIT_CLASS Rich Edit versie 2.0 besturingselementen gemaakt. Deze besturingselementen laat de gebruiker weergave en bewerken van tekst met teken- en alinea-opmaak en ingesloten COM-objecten kunnen bevatten. Voor meer informatie, Zie Besturingselementen van RTF bewerken.
SCROLLBAR Scroll bar besturingselementen gemaakt. Deze besturingselementen de gebruiker laten kiezen de richting en afstand tot informatie in een verwante venster schuiven. Voor meer informatie, Zie Schuifbalken.
STATIC Statische besturingselementen gemaakt. Deze besturingselementen fungeren vaak als labels voor andere besturingselementen. Voor meer informatie, Zie Statische besturingselementen.

Elke vooraf gedefinieerde venster klasse heeft een bijbehorende verzameling controle stijlen waarmee een aanvraag tot wijziging van het uiterlijk en het gedrag van de besturingselementen die wordt gemaakt. Bijvoorbeeld ondersteunt de klasse BUTTON stijlen maken drukknoppen, keuzerondjes, selectievakjes en groep selectievakjes. Een toepassing geeft de stijl bij het maken van het besturingselement.

Elke vooraf gedefinieerde venster klasse heeft een bijbehorende verzameling berichten van kennisgeving en controle. Toepassingen vertrouwen op de meldingen om te bepalen wanneer de gebruiker heeft verstrekt input voor de besturingselementen. Bijvoorbeeld, signaal een drukknop een BN_CLICKED naar het bovenliggende venster wanneer de gebruiker op de knop klikt. Toepassingen de besturingsberichten gegevens ophalen uit de besturingselementen en te manipuleren het uiterlijk en gedrag van de besturingselementen gebruiken. Bijvoorbeeld, kan een toepassing een boodschap BM_GETCHECK aan een selectievakje in om te bepalen of het momenteel een vinkje bevat.

De meeste toepassingen maken uitgebreid gebruik van vooraf gedefinieerde besturingselementen in dialoogvensters en andere vensters. Omdat vooraf gedefinieerde besturingselementen vele mogelijkheden bieden, valt een volledige bespreking van elk buiten het bestek van dit onderwerp.

Index