Haak Procedures voor algemene dialoogvensters

Voor elk van de algemene dialoogvensters, kunt u een haak procedure proces berichten uit de verstekprocedure dialoogvenster vak inschakelen. Er zijn twee algemene soorten gemeenschappelijke dialoogvenster haak procedures:

Wanneer u een standaard haak procedure voor een van de algemene dialoogvensters bieden, verwerkt de standaard dialoogvenster vak procedure als volgt zijn berichten.

Bericht Behandeling
WM_INITDIALOG De verstekprocedure dialoogvenster vak verwerkt het bericht voordat dit wordt doorgegeven aan de haak-procedure. Van het bericht lParam parameter is dat een aanwijzer naar de initialisatie structuur opgegeven toen het dialoogvenster werd gemaakt.
Alle andere berichten De procedure haak ontvangt eerst het bericht. Vervolgens, de geretourneerde waarde van de haak procedure bepaalt of de verstekprocedure dialoogvenster het bericht verwerkt of genegeerd.

Voor de Verkenner-stijl Open en Opslaan als dialoogvensters ontvangt berichten die bestemd zijn voor de standaard besturingselementen in het dialoogvenster gemeenschappelijke niet de haak-procedure. In plaats daarvan ontvangt meldingen van het dialoogvenster en berichten voor extra besturingselementen die u hebt gedefinieerd in een aangepaste sjabloon. Voor meer informatie, Zie Verkenner-stijl haak Procedures.

Als u een haak procedure, stelt een waarde ENABLEHOOK in de vlaggen lid van de bijbehorende structuur voor het dialoogvenster. Als een ENABLEHOOK vlag is ingesteld, moet een lid van de lpfnHook van de structuur het adres van de haak procedure opgeven.

De volgende tabel ziet u het type haak procedure te voorzien in elk van de algemene dialoogvensters.

Type gemeenschappelijk dialoogvenster Haak procedure
Kleur CCHookProc
Zoeken of vervangen FRHookProc
Lettertype CFHookProc
Openen of Opslaan als
(Verkenner-stijl)
OFNHookProc
Openen of Opslaan als
(Oude-stijl)
OFNHookProcOldStyle
Afdrukken PrintHookProc
Pagina-instelling PageSetupHook

U kunt ook een PagePaintHook haak procedure opgeven voor het dialoogvenster Pagina-instelling . Dit is een speciale haak procedure die u gebruiken kunt om het uiterlijk van de voorbeeldpagina weergegeven door in het dialoogvenster Pagina-instelling aanpassen.

Opmerkingnbsp; Het dialoogvenster Printerinstelling is vervangen door het dialoogvenster Pagina-instelling , die moet worden gebruikt door nieuwe toepassingen die zijn geschreven voor Windows 95 of voor Windows &NT versies 3.51 of hoger. Voor compatibiliteit met blijft de PrintDlg functie echter weergave van het dialoogvenster Printerinstelling ondersteund. U kunt een SetupHookProc haak procedure voorzien in het dialoogvenster Printerinstelling .

Index