Basic en uitgebreide kleur dialoogvensters

Het dialoogvenster kleur heeft een basic-versie en een uitgebreide versie. De basisversie heeft besturingselementen met de fundamentele en aangepaste kleuren waaruit de gebruiker kan selecteren. De uitgebreide versie bevat de fundamentele besturingselementen en heeft extra besturingselementen waarmee de gebruiker om aangepaste kleuren te maken.

De basisversie van het dialoogvenster kleur bevat een knop Aangepaste kleuren definiŽren . De gebruiker kan klikken op deze knop om de uitgebreide versie. U kunt het dialoogvenster kleur altijd deze extensie wordt weergegeven door de vlag CC_FULLOPEN in de vlaggen lid van de CHOOSECOLOR structuur rechtstreeks. Om te voorkomen dat de gebruiker aangepaste kleuren maken, kunt u de vlag CC_PREVENTFULLOPEN de knop Aangepaste kleuren definiŽren uitschakelen instellen.

De basiskleuren vertegenwoordigen een selectie van de kleuren die beschikbaar zijn op het opgegeven device. Het werkelijke aantal weergegeven kleuren wordt bepaald door het beeldschermstuurprogramma. Bijvoorbeeld, een VGA-stuurprogramma 48 kleuren worden weergegeven, en een stuurprogramma voor monochrome weergave toont alleen 16.

De aangepaste kleuren zijn degenen die u opgeeft, of dat de gebruiker wordt gemaakt. Wanneer u een dialoogvenster kleur maakt, moet u het lid lpCustColors van de CHOOSECOLOR structuur opgeven de beginwaarden voor de 16 aangepaste kleuren. Als de uitgebreide versie van het dialoogvenster kleur geopend is, kunt de gebruiker een aangepaste kleur maken door een de volgende methoden:

Een nieuwe aangepaste kleur toevoegen aan de aangepaste kleuren display, kan de gebruiker klikt u op de knop toevoegen aan aangepaste kleuren . Dit veroorzaakt ook het dialoogvenster kopiŽren de RGB-waarde van de nieuwe kleur aan het overeenkomende element in de matrix waarnaar wordt verwezen door het lid lpCustColors . Nieuwe aangepaste kleuren tussen aanroepen van ChooseColorbehouden, moet u statisch geheugen toewijzen voor de array. Zie voor meer informatie over de RGB- en HSL-kleurenmodel, Kleur modellen gebruikt door het dialoogvenster kleur.

Index