Dialoogvenster kleur

Het dialoogvenster kleur geeft de RGB-waarde van een kleur die is geselecteerd door de gebruiker. De gebruiker kan selecteren uit een set van basiskleuren bepaald door het beeldschermstuurprogramma of uit een set van aangepaste kleuren. Moet u de eerste set van aangepaste kleuren opgeven, maar u kunt toestaan dat gebruikers hun eigen aangepaste kleuren maken.

U maken en weergeven van het dialoogvenster kleur door een CHOOSECOLOR structuur initialiseren en het passeren van de structuur aan de functie ChooseColor.

U kunt het dialoogvenster kleur om weer te geven van de fundamentele en aangepaste kleuren waaruit de gebruiker kan selecteren, of u kunt het dialoogvenster weergeven extra besturingselementen waarmee de gebruiker om aangepaste kleuren te maken volledig openen gedeeltelijk open. De volgende afbeelding ziet u het dialoogvenster volledig geopende kleur.

Als de gebruiker op de knop OK klikt, retourneert ChooseColor waar. De rgbResult lid van de CHOOSECOLOR structuur bevat de RGB-waarde van de kleur die is geselecteerd door de gebruiker. De RGB-kleurwaarde geeft de intensiteiten van de individuele rode, groene en blauwe kleuren die deel van de geselecteerde kleur uitmaken. De afzonderlijke waarden variŽren van 0 tot en met 255. Gebruik de GetRValue, GetBValue, en GetGValue macro's om afzonderlijke kleuren uit een RGB-kleurwaarde.

Als de gebruiker het dialoogvenster kleur annuleert of een fout optreedt, ChooseColor FALSE retourneert en lid van de rgbResult niet is gedefinieerd. Bel naar de oorzaak van de fout, de CommDlgExtendedError -functie de uitgebreide foutwaarde ophalen.