Aangepaste sjablonen

Algemene dialoogvensters hebben standaardsjablonen die het aantal, type en positie van de standaardbesturingselementen in het dialoogvenster definiŽren. U kunt een aangepaste sjabloon gebruikers toegang geven tot extra besturingselementen die uniek voor uw toepassing zijn definiŽren.

Voor alle algemene dialoogvensters met uitzondering van de dialoogvensters Open Verkenner-stijl en Opslaan als wijzigt u de standaardsjabloon om een aangepaste sjabloon die de standaardsjabloon vervangt te maken. De aangepaste sjabloon bepaalt het type en de positie van de standaardbesturingselementen, alsmede eventuele extra besturingselementen.

Wanneer u een aangepaste dialoogvenster vak sjabloon maken door de standaard dialoogvenster vak sjabloon te wijzigen, zorg ervoor dat de id's voor elke toegevoegde besturingselementen uniek zijn en niet strijdig zijn met de id's van de standaard besturingselementen. De volgende tabel bevat de naam van het sjabloonbestand standaard en include-bestand voor elk van de voorkomende dialoogvenster vak.

Type dialoogvenster Sjabloonbestand Include-bestand
Kleur KLEUR.DLG COLORDLG.H
Zoeken FINDTEXT.DLG DLGS.H
Lettertype LETTERTYPE.DLG DLGS.H
Open (meervoudige selectie) FILEOPEN.DLG DLGS.H
Open (enkelvoudige selectie) FILEOPEN.DLG DLGS.H
Pagina-instelling PRNSETUP.DLG DLGS.H
Afdrukken PRNSETUP.DLG DLGS.H
Printerinstelling(verouderd) PRNSETUP.DLG DLGS.H
Vervangen FINDTEXT.DLG DLGS.H

Als u een aangepaste sjabloon, moet u een vlag instellen in de vlaggen lid van de bijbehorende structuur voor het dialoogvenster. Als de sjabloon een resource in een toepassing of dynamic-link library is, in de vlaggen lid een ENABLETEMPLATE vlag instellen en de hInstance en lpTemplateName leden van de structuur gebruiken om de naam van de module en resource te identificeren. Als de sjabloon al in het geheugen is, in de vlaggen lid een ENABLETEMPLATEHANDLE vlag instellen en gebruiken de hInstance lid te identificeren van het geheugen-object dat de sjabloon bevat.

In de meeste gevallen moet u ook een haak procedure voor het dialoogvenster om te ondersteunen en te verwerken van input voor de extra besturingselementen in uw aangepaste sjabloon inschakelen.

Voor de dialoogvensters Verkenner-stijl Open en Opslaan als zijn de standaardsjablonen niet beschikbaar voor wijziging. In plaats daarvan definieert uw aangepaste sjabloon een kind dialoogvenster alleen de items worden toegevoegd aan het standaard dialoogvenster bevat. De aangepaste sjabloon kunt ook een statische besturingselement dat de locatie van het cluster van standaard besturingselementen in het dialoogvenster kind geeft definiŽren. Voor meer informatie, Zie Verkenner-stijl aangepaste sjablonen.

Index