Eigenaar getekende keuzelijsten met invoervakken

Een toepassing kan een eigenaar getekende keuzelijst met invoervak te nemen verantwoordelijkheid voor het schilderen van lijstitems maken. Het bovenliggende venster of een dialoogvenster vak van een eigenaar getekende keuzelijst met invoervak (de eigenaar) ontvangt WM_DRAWITEM berichten wanneer een gedeelte van de keuzelijst met invoervak moet worden geschilderd. Een eigenaar getekende keuzelijst met invoervak kan lijst informatie andere dan, of in aanvulling op teksttekenreeksen. Keuzelijsten met invoervak eigenaar getekende kunnen van elk type. Echter, het besturingselement voor bewerking in een eenvoudige of drop-down keuzelijst met invoervak kunt alleen tekst weergeven, terwijl de eigenaar de selectieveld in een drop-down lijstvakje schildert.

De eigenaar van een eigenaar getekende keuzelijst met invoervak moet verwerken het WM_DRAWITEM bericht. Dit bericht wordt verzonden wanneer een gedeelte van de keuzelijst met invoervak moet worden getekend. De eigenaar moet mogelijk andere berichten, afhankelijk van de stijlen voor de keuzelijst met invoervak opgegeven verwerken.

Een toepassing kan een eigenaar getekende keuzelijst met invoervak maken door op te geven van de CBS_OWNERDRAWFIXED of CBS_OWNERDRAWVARIABLE-stijl. Als alle lijstitems in de keuzelijst met invoervak dezelfde hoogte, zoals tekenreeksen of pictogrammen zijn, kan een toepassing de CBS_OWNERDRAWFIXED stijl. Als lijstitems van verschillende hoogte, bitmaps van verschillende grootte zijn, bijvoorbeeld kan een toepassing gebruiken de CBS_OWNERDRAWVARIABLE stijl.

De eigenaar van een eigenaar getekende keuzelijst met invoervak kan verwerken een WM_MEASUREITEM bericht de afmetingen van de items in de lijst in de keuzelijst met invoervak opgeven. Als de toepassing wordt de keuzelijst met invoervak gemaakt met behulp van de CBS_OWNERDRAWFIXED stijl, verzendt het systeem het WM_MEASUREITEM bericht slechts eenmaal. De afmetingen die is opgegeven door de eigenaar worden gebruikt voor alle items in de lijst. Als de CBS_OWNERDRAWVARIABLE stijl wordt gebruikt, stuurt het systeem een WM_MEASUREITEM-bericht voor elk lijstitem toegevoegd aan de keuzelijst met invoervak. De eigenaar kan bepalen of de hoogte van een item in de lijst instellen op elk gewenst moment met behulp van de CB_GETITEMHEIGHT en CB_SETITEMHEIGHT berichten, respectievelijk.

Als de gegevens die worden weergegeven in een eigenaar getekende keuzelijst met invoervak tekst bevat, kunt een toepassing bijhouden van de tekst voor elk item in de lijst door op te geven van de CBS_HASSTRINGS stijl. Keuzelijsten met invoervakken met de stijl CBS_SORT zijn gesorteerd op basis van deze tekst. Als een keuzelijst met invoervak wordt gesorteerd en niet van de CBS_HASSTRINGS stijl, moet de eigenaar het bericht WM_COMPAREITEM verwerken.

In een keuzelijst die door de eigenaar getekende, moet de eigenaar bijhouden van items in de lijst met informatie andere dan naast of in tekst. Een handige manier om dit te doen is de informatie als item gegevens opslaan in de greep. Zie voor meer informatie over item gegevens, Gegevens die zijn gekoppeld aan Items in de lijst. Om vrij gegevensobjecten gekoppeld aan items in een keuzelijst met invoervak, kan de eigenaar het bericht WM_DELETEITEM verwerken.

Zie voor een voorbeeld van een eigenaar getekende keuzelijst met invoervak, een Owner-Drawn keuzelijst met invoervak maken.

Index