Elementen van een knop staat

Van een knop staat kan worden gekarakteriseerd door haar focus staat, druk staat en check state.

Focus staat

De focus staat geldt voor een selectievakje, keuzerondje, drukknop of eigenaar getekende knop. Een knop krijgt de focus wanneer de gebruiker het selecteert en wanneer de gebruiker een ander besturingselement selecteert de focus verliest. Slechts één besturingselement kan de focus van het toetsenbord hebben op een moment.

Wanneer een knop de focus heeft, worden de tekst, pictogram of bitmap van een knop het systeem meestal markeert door met een stippellijn eromheen. Een drukknop heeft bovendien een zware donkere rand wanneer het de focus heeft. Het systeem verandert automatisch het hoogtepunt voor een automatische knop, maar de applicatie moet het hoogtepunt voor een niet-automatische knop wijzigen door het verzenden van berichten.

Push staat

De duw staat geldt voor een push-knop, selectievakje, keuzerondje of selectievakje drie statuswaarden, maar geldt niet voor andere knoppen. De push-status van een knop kan worden geduwd of niet geduwd. Wanneer een drukknop (of een willekeurige knop met de BS_PUSHLIKE stijl) is geduwd, wordt de knop getekend als een verzonken knop. Wanneer het niet is geduwd, wordt het getekend als een opstaande knop. Wanneer een selectievakje, keuzerondje of selectievakje drie statuswaarden wordt geklikt, wordt de achtergrond van de knop grijs weergegeven. Wanneer het niet is geduwd, de achtergrond van de knop niet grijs wordt weergegeven.

Selectievakje staat

De check-state geldt voor een selectievakje, keuzerondje of selectievakje drie statuswaarden, maar geldt niet voor andere knoppen. De staat kan worden gecontroleerd, ongecontroleerde, of (voor drie statuswaarden selectievakjes) onbepaalde. Een selectievakje is ingeschakeld wanneer het selectievakje is ingeschakeld, en uitgeschakeld is wanneer dit niet het geval. Een keuzerondje is ingeschakeld wanneer het bevat een zwarte stip; en is uitgeschakeld wanneer dit niet het geval. Een drie statuswaarden selectievakje is ingeschakeld wanneer het selectievakje is ingeschakeld, is uitgeschakeld als het niet doet, en wanneer het bevat een grijs vak onbepaald is. Het systeem wijzigt automatisch het selectievakje status van een automatische knop, maar de applicatie moet wijzigen het selectievakje status van een niet-automatische knop.

Index